Close

8 faktaa uudesta Hyundai Kona electricistä

Keväällä Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä ensi kertaa nähtyä täysin uutta Hyundai Kona electriciä pidetään sähköautoilun uutena isona nimenä. Se edustaa Hyundain tavoitteita kehittää tulevaisuuden puhtaampaa liikkumista.

Täyssähköinen Hyundai Kona electric on täysiverinen SUV. Se on myös ainutlaatuinen, innovatiivinen ja hauska. Kona electricin tavoitteena on tehdä puhtaammasta liikkumisesta houkuttelevaa ja edullista kaikille.

Hyundai Kona electric tulee Suomen markkinoille kahdella vaihtoehtoisella tehoversiolla ja yhdellä markkinoiden suorituskykyisimmistä sähkömoottoreista. Perusversiossa akun kapasiteetti on 39,2 kWh, tehoa 135 hv (99 kW). Tehokkaammassa versiossa akun kapasiteetti on 64 kWh ja tehoa on 204 hv (150 kW). Varustetasot Suomessa ovat Comfort ja Style.

Tässä kahdeksan faktaa Hyundain uusimmasta ekoautosta:

1. Maailman ensimmäinen virtuaalinen ensiesittely

Hyundai Kona electricin ensiesittely suunniteltiin tuotteen mukaan – sähköiseen ympäristöön, jotta toimittajien ja digitaalisten vaikuttajien ei tarvitsisi matkustaa esittelytilaisuuteen paikan päälle. Näin vähennettiin myös hiilidioksidipäästöjä. Uuden Kona electricin ensi-ilta puhui siis samaa ympäristöystävällisempää kieltä tuotteen kanssa.

2. Vakuuttava toimintamatka

Tehokkaammalla akkuversiolla Hyundai Kona electric tarjoaa vaikuttavan toimintamatkan yhdellä latauksella, jopa 482 km (WLTP-mittaustavan mukaan).

3. Lyhyet latausajat

Hyundai Kona electricin pienemmän akkuvaihtoehdon lataus 7,2 kW:n latausasemalla kestää 6 h 10 min. Suurempi akkuvaihtoehto latautuu 9 h 35 min. 50 kWh:n latausasemalla 64 kWh:n akkuvaihtoehto voidaan ladata 80 %:iin 75 minuutissa ja 100 kWh:n latausasemalla vain 54 minuutissa.

4. Suunniteltu kääntämään katseita

Täysin uudessa Kona electricissä on sama houkutteleva muotoilu kuin aiemmin esitellyssä Hyundai Kona-mallistossa. Kona electricissä on muusta Kona-mallistosta poiketen suljettu etusäleikkö, joka antaa auton etuosaan puhtaan ja modernin ilmeen. Täys-led-ajovalot, 17 tuuman alumiinivanteet ja 21 ulkoväriyhdistelmävaihtoehtoa antavat autolle varmasti persoonallisen ilmeen.

5. Kaksi megatrendiä yhdessä

Uusi Hyundai Kona electric yhdistää SUV:n suorituskyvyn, ominaisuudet ja mahdollisuudet sekä ekologisen liikkumisen, jotka molemmat ovat eurooppalaisen autoteollisuuden tärkeimpiä megatrendejä tällä hetkellä. Kona electric on Hyundai Motorin ensimmäinen täyssähköinen SUV.

6. Ei kompromisseja

Hyundai Motor Europen tuote- ja markkinointijohtaja Andreas-Christoph Hofmann on ylpeä valmistajan uutuudesta, jossa ei ole tehty kompromisseja. Edistyksellinen ja kestävä teknologia yhdistyy moderniin muotoiluun ja tyylikkyyteen edullisessa ja ympäristöystävällisemmässä autossa.

– Hyundai Kona electric on täysverinen SUV. Asiakkaamme saavat samassa tuotteessa tunteen, tyylin ja järkevän ekoauton, sanoo Hofmann.

Aiemman skeptisyyden sähköautojen toimintamatkoja kohtaan voi nyt unohtaa, sillä Kona electricin suorituskyky, toimintamatka ja SUV-ominaisuudet hiljentävät epäilijät.

7. Huipputeknologiaa ja huippuluokan turvallisuusominaisuudet

Kompromisseja ei ole tehty myöskään autouutuuden tekniikassa, liitettävyyspalveluissa tai aktiivisissa turvallisuusominaisuuksissa. Uusi 7 tuuman mittaristo antaa kuljettajalle järjestelmän tiedot akun varaustilasta ja energiankulutuksesta. Head-up display -tuulilasinäyttö välittää tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään. Lisävarusteena on tarjolla 8 tuuman navigointijärjestelmä, johon mobiililaitteen voi peilata Apple CarPlay- tai AndroidAuto-palveluilla sekä KRELL-huippuäänentoistolla.

Konan aktiiviset turvallisuusominaisuudet sisältävät mm. älykkään nopeusrajoitusten tunnistamisen ja uuden, auton aiempaakin tarkemmin kaistan keskellä pitävän Lane Following Assistin. Tutkapohjainen Smart Cruise Control -järjestelmä säätää ajonopeutta ja jarruttaa automaattisesti.

8. Hyundain viimeisin näyte tulevaisuuden puhtaammasta liikkumisesta

Hyundain tavoitteena on tuoda mahdollisimman ympäristöystävällinen autoilu kaikkien ulottuville. Hyundai aikookin tuoda jopa 30 uutta automallia Euroopan markkinoille vuoteen 2021 mennessä. Hyundai Kona electric on niistä yksi.

– Vuoteen 2021 mennessä 60 % mallistostamme on tarjolla vaihtoehtoisilla käyttövoimilla. Uskomme, että tulevaisuus on sähkö- ja polttokennoautojen, totesi Hyundai Motor Europen operatiivinen johtaja Thomas A. Schmid.

Ensimmäisiä uusia Hyundai Kona electric -malleja odotetaan Suomeen vuoden viimeisellä neljänneksellä. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.