Kesälomalla suunnataan tänä kesänä kotimaanmatkoille enemmän kuin vuosiin. Jos automatka on pitkä, sen ajaksi kannattaa suunnitella puuhaa erityisesti lapsille. Monet saavat ajan kulumaan lukemalla – ja nykypäivänä puhelimet ovat täynnä viihdettä. Joskus kannattaa kuitenkin ottaa käyttöön vanhat konstit!

✔️ Sanapeli

Ensimmäinen sanoo jonkun nelikirjaimisen sanan, josta seuraava vaihtaa yhden kirjaimen, ja seuraava taas yhden. Peli loppuu, kun kukaan ei enää keksi uusia sanoja. Ketju voi alkaa esimerkiksi näin: Talo – halo – hali – Heli – heti – peti – peli…
Pro tip: Säännöt kannattaa sopia etukäteen: hyväksytäänkö erisnimet? Pitääkö sanojen olla perusmuodossa? Käyvätkö kaikki kielet vai vain suomi tai jokin muu yksi kieli?

✔️ Bongaa Hyundai

Se joka huomaa ensimmäisenä viisi Hyundaita, saa erävoiton. Erien määrän voi valita itse, ja kokonaiskilpailun voittaja palkitaan perillä.

✔️ Laiva on lastattu

Kukin vuorollaan valitsee kirjaimen, jolla alkavilla sanoilla laiva on lastattu. Vastausvuoro kiertää vastaavalla tavalla kuin sanapelissä. Jos laiva on lastattu H:lla, voivat vuorot olla esimerkiksi: Laiva on lastattu Hyundailla – laiva on lastattu herkuilla – laiva on lastattu hiekalla – laiva on lastattu hattaralla…

✔️ Rekisteritunnukset numero- tai aakkosjärjestykseen

Koko kesän – tai monen vuoden – peli on rekisterinumerojen löytäminen numerojärjestyksessä. Mistä löytyy numero yksi? Jos haluaa aloittaa vähän helpommin, voi aloittaa pienestä kolminumeroisesta luvusta. Helpompi versio on myös löytää rekisteritunnukset aakkosjärjestyksessä ensimmäisen kirjaimen mukaan – haasteet alkavat, kun tullaan ääkkösiin.

✔️ Laulaminen

Aika kuluu kuin hujauksessa ja mieli virkistyy, kun laulaa. Hyundai on menossa mukana – soittolistaltamme löytyy uutta ja vähän vanhempaakin klassikkoa. Osaatko kaikkien sanat? Jos matka loppuu kesken, laulamista saa jatkaa perillä!

Soittolistalle

Spotify-lista