Selkeyttä rengasmerkintöihin

1.5.2021 astui voimaan uusi autojen rengasmerkintöjä koskeva EU-asetus (EU 2020/740). Uusi renkaiden energiamerkintästandardi tarjoaa nopean ja selkeän yleiskuvan renkaiden suorituskyvystä.

Rengasmerkintöjen selitykset

Mitä uusitut merkinnät tarkoittavat?

Taloudellisuusluokitus A - E

Polttoaineenkulutus

Renkaat voivat vaikuttaa polttoaineenkulutukseen jopa 20 %. Renkaiden polttoainetaloudellisuus perustuu niiden vierintävastukseen. Polttoainetaloudellisuus on jaettu viiteen luokkaan, joista A on taloudellisin ja E epätaloudellisin.

Huomioitavaa: Rengaspaine vaikuttaa renkaiden vierintävastukseen. Oikea rengaspaine auttaa optimoimaan taloudellista ajoa.

Pito märällä tienpinnalla

Hyvä pito märällä tiellä lyhentää jarrutusmatkaa. Äärimmäisissä olosuhteissa muutamalla metrillä voi olla suuri merkitys turvallisuudelle. Jarrutusmatkan pituus märällä tienpinnalla arvioidaan viisiportaisella asteikolla A - E, joista A kuvaa lyhintä ja E pisintä jarrutusmatkaa.

Huomioitavaa: Rengaspaine vaikuttaa auton jarrutusmatkaan.

Pito lumella

 

Kuvan symboli osoittaa, että rengas täyttää suorituskykyvaatimukset, jotka on asetettu lumisiin olosuhteisiin. Tämä koskee henkilö-, maasto-, paketti- ja kuorma-autojen renkaita (C1, C2 ja C3).

Huomioitavaa: Symboli kertoo renkaan täyttävän Pohjoismaisten talvirenkaiden ominaisuudet. 

Pito jäisellä pinnalla

Kuvan symboli osoittaa, että rengas on hyväksytty jäisiin olosuhteisiin. Tämä koskee vain henkilöautojen renkaita (C1).

Huomioitavaa: Jääsymbolilla merkityt renkaat on suunniteltu erityisesti jäisille ja lumisille teille, ja niitä tulisi käyttää vain alhaisissa lämpötiloissa. Märät tai lämpimät olosuhteet heikentävät renkaiden ominaisuuksia ja lisäävät niiden kulumista.

Ajomelu

 

Vähäinen rengasmelu tekee autolla matkustamisesta miellyttävää. Renkaiden melutaso arvioidaan kolmiportaisella asteikolla A - C, joista A on hiljaisin ja C kovaäänisin. Melutaso vaikuttaa myös ajamisen ympäristövaikutuksiin.

Kuva QR-koodista

QR-koodi

 

Skannaamalla rengastarrassa olevan QR-koodin älypuhelimellasi,  saat renkaiden tuoteselosteen kokonaisuudessaan luettavaksesi EU:n EPREL-tietokannasta.

 

 

Haluatko tietää lisää?

Yllä on yhteenveto EU:n rengasmerkinnöistä. Tarkemmin voit lukea asetukseta EU:n verkkosivulta. 

 

Hyundai-henkilöautoissa käytettävät ensiasennusrenkaat

Listauksesta löydät kaikki kyseisessä mallissa mahdolliset valmistajan ilmoittamat ensiasennusrenkaat. Vakiovarusteena olevien renkaiden merkkiä ei logistisista ja tuotantoteknisistä syistä voi valita. Hyundai Motor Finland Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

Talvirenkaat eivät ole ensiasennusrenkaita, mutta talvikaudella uudet autot toimitetaan pääsääntöisesti talvirenkailla. Rengasvalmistajat ilmoittavat tuotteittensa tiedot omilla sivuillaan.

 

i10


i20


i20 N


i30


i30 N -mallit

Hyundai i30 N


BAYON

Bayon vasemmalta alaviistosta kuvattuna


KONA

Kona Electric
KONA
KONA Hybrid

 

KONA Electric

KONA N

Kona N radalla ja matalalta paistava aurinko


IONIQ

IONIQ Hybrid
IONIQ Plug-in Hybrid
IONIQ Electric

IONIQ 5

IONIQ 5


Tucson


Santa Fe