Hyundai IONIQ Electric -täyssähköauto.
Sähköinen tulevaisuus on nyt. 

 • Toimintamatka 311 km (WLTP-mittaustapa), 412 km (kaupunki)
 • Tuoreita yksityiskohtia
 • Yhä parempia kuljettajaa avustavia järjestelmiä
 • Yksityishenkilölle valtion hankintatuki 2 000 €

 

Hyundai triplaa hankintatuen.

3 x 2000 € hankintatuki = etusi 6000 €

Nyt kannattaa toimia! IONIQ Electric Style -täyssähköautossa on mittavat vakiovarusteet, kiitettävä ajomukavuus, nollapäästöt, pieni sähkönkulutus ja riittävä toimintamatka. Pääset yhdellä latauksella 311–412 km (WLTP-mittaustapa). Matka jatkuu. Edistys jatkuu.

 

IONIQ Electric 38 kWh 136 hv Style 41 990 € – 6 000 € = 35 990 €
Hinta sis. toimituskulut. Etu voimassa erään autoja 31.1.2021 saakka. Muistathan, että valtion sähköauton hankintatuki vain yksityishenkilöille. Tiedustele lisää lähimmästä Hyundai-liikkeestä!

Ulkoasu

 

Suunniteltu kauniiksi – tehty taloudelliseksi

Uuden IONIQ Electricin tyylikkään virtaviivaiset linjat on suunniteltu energiataloudellisuutta silmällä pitäen. IONIQ Electric on yksi markkinoiden aerodynaamisimmista autoista, sen ilmanvastuskerroin on vain 0,25. Alumiinin ja suurlujuusteräksen innovatiivisen hyödyntämisen ansiosta auton kori on äärimmäisen turvallinen, mutta todella kevyt.

Uudistunut ulkonäkö

Umpinainen etumaski korostaa uuden IONIQ Electricin sähköauton identiteettiä. Maskiin sijoitetut ilmaläpät avautuvat ja sulkeutuvat automaattisesti optimoiden aerodynamiikkaa ja lämmönhallintaa.

Uudet kaksois-led-ajovalot tuovat lisätyyliä ja näkyvyyttä. Uudet valot parantavat turvallisuutta lisäämällä näkyvyyttä pimeällä ja antavat auton keulalle aiempaa modernimman ilmeen. Uuden IONIQ Electricin valokuvio on todella näyttävä uusien led-ajovalojen ja led-päiväajovalojen ansiosta. Kaksois-led-ajovalot ovat vakiovaruste Style-mallissa, ja saatavana lisävarusteena Comfort-malliin. Aerodynamiikkaa parantavat päiväajovalojen viereen sijoitetut antrasiitin sävyiset ilmanohjaimet, jotka optimoivat pyöräkoteloiden yli ja auton sivuille suuntautuvan ilmavirtauksen.

 

 

IONIQ Electricin tyylikkäiden kevytmetallivanteiden muoto on optimoitu pientä ilmanvastusta silmällä pitäen siten, että ilma pääsee virtaamaan mahdollisimman tasaisesti vanteen pinnan yli. Tämä on yksi monista aerodynaamisen muotoilun yksityiskohdista, joiden ansiosta auton energiataloudellisuus ja toimintamatka yhdellä latauksella on saatu maksimoitua.

Eleganttia vyötärölinjaa korostaa nyt antrasiitin ja hopean sävyinen koristelista, joka tekee auton hienostuneesta siluetista vieläkin dynaamisemman näköisen.

Ei enää avainten etsimistä – ovien lukitus avautuu ovenkahvan painikkeesta, kun järjestelmä tunnistaa taskussa tai laukussa olevan älyavaimen. Avainta ei myöskään tarvitse laittaa virtalukkoon auton käynnistämiseksi – riittää, että se on autossa sisällä, kun painat käynnistyspainiketta.

 

IONIQ Electricin takavalokuvio on uusittu. Uudelleen muotoillut led-takayhdistelmävalot ovat näyttävät – niin yöllä kuin päivälläkin.

Myös takapuskuri on uudistettu: puskurin keskipaneeli on saanut uuden antrasiittisävyn ja koristelistaa on madallettu.

 

Sisätilat

Tilavat ja hienostuneet sisätilat

Uuden IONIQ Electricin uudistuneet sisätilat ovat puhdaslinjaiset, tilavat ja täynnä uusia ominaisuuksia. IONIQ on käytännöllinen 5-paikkainen ja viisiovinen malli, joka tarjoaa huippuluokan mukavuutta ja erinomaiset tilat ilman kompromisseja. Sisätiloissa on hyödynnetty ympäristöystävällisiä muovi- ja luonnonmateriaaleja.

 

Istuimet

IONIQ Electricin mukavat istuimet ovat saatavissa sekä kangas- että nahkaverhoiltuina.  Kahdeksan suuntaan sähköisesti säädettävä ja kaksisuuntaisella ristiseläntuella varustettu kuljettajan istuin* tarjoaa ylellistä mukavuutta. Nahkaverhoilun yhteydessä etuistuimissa on tuuletustoiminto**. Kahdessa osassa taittuva takaistuin on vakiovaruste, ja Style-varustelutasossa takaistuimen reunapaikat on lämmitettävät. Style-varustelutasossa vakiona oleva istuimen muistitoiminto mahdollistaa kahden eri kuljettajan istuin- ja ulkopeilisäätöjen tallentamisen muistiin. Istuimen ja ulkopeilien asento voidaan palauttaa omien mieltymysten mukaiseksi automaattisesti yhdellä painikkeen painalluksella.

* 8 suuntaan sähköisesti säädettävä kuljettajan istuin, jossa on myös ristiseläntuen säätö, on vakiovarusteena Style-varustelutasossa.
** Vain Style-varustelutaso.

 

Kojelauta

Kojelauta on muotoiltu kokonaan uudelleen. Tumman kromin sävyinen koristelista korostaa leveyden ja tilan tuntua. Laadukkaan tunnelman viimeistelee tyylikäs, tikattu keinonahkaverhoilu mittariston yläosassa. Kojelaudan ja keskikonsolin sininen led-tunnelmavalaistus korostaa ohjaamon virtaviivaista yleisilmettä.

Pakkaspäivinä osaat arvostaa sitä, että kädet pysyvät lämpiminä. Lämmitetyn ohjauspyörän säätimet on sijoitettu ergonomisesti, joten auton järjestelmiä on mahdollista hallita myös ajon aikana turvallisuudesta tinkimättä.

 

Akun varaustila

Yksi vilkaisu riittää – toimintamatka ja akun varaustila näkyvät selkeästi kirkkaalla 10,25-tuumaisella kosketusnäytöllä. Näyttö kertoo myös akun lataamiseen kuluvan ajan nykytilasta täydeksi eri lataustavoilla.

 

Ilmastointilaitteen hallinta

Keskikonsoli on saanut uuden high-tech-ilmeen. Ilmastointilaitteen kosketussäätimet korostavat puhdaslinjaista ja hienostunutta vaikutelmaa.

 

Virtuaalimittaristo

Täysin uusi digitaalinen mittaristo on 7-tuumainen suuren resoluution nestekidenäyttö, jonka tyyli ja väri muuttuvat valitun ajotilan mukaan:
COMFORT-ajotila tarjoaa erinomaisen kompromissin taloudellisuuden ja suorituskyvyn välillä, ECO-ajotila optimoi energiataloudellisuuden ja SPORT-ajotila lisää vääntöä 30 Nm:n verran 295 newtonmetriin mahdollistaen todella nopeat kiihdytykset. Suuressa digitaalinen värinäyttö kertoo runsaasti erilaisia tietoja, kuten ajonopeuden, energiavirtauksen ja akun varaustilan.

* Style-mallissa vakiovarusteena.

Infinity Premium -audiojärjestelmä

Infinity Premium -äänentoistojärjestelmän seitsemän kaiutinta, erilllinen subwoofer ja vahvistin tekevät ajomatkasta henkeäsalpaavan musiikkielämyksen..

* Infinity Premium on osa Navigation Pack -varustepakettia, joka on vakiovaruste Style-varustelutasossa, ja saatavana lisävarusteena Comfort-varustelutasoon.

 

Lataus

Nopeaa ja helppoa lataamista

IONIQ Electricin akun lataaminen käy helposti niin kotona kuin matkan varrellakin, ja yhdellä latauksella pääsee pitkälle – kaupungissa jopa 412 km (WLTP kaupunki).

Pikalataus

Tarvitsetko lisää virtaa matkan varrella? Ei hätää – Hyundain LIVE-palvelut (vakiona navigointijärjestelmän yhteydessä) opastavat sinut suoraan lähimmälle latausasemalle. Nopeimmin IONIQ Electricin akun lataus käy pikalaturilla.

Latausaika 100 kW:n latauspisteessä: 54 minuuttia (80 %:n varaustasoon).
Latausaika 50 kW:n latauspisteessä (80 %:n tasoon): 57 minuuttia*

Ohjelmoitava lataus

Sinä päätät. IONIQ Electricin edistyneen akunhallintajärjestelmän ansiosta voit räätälöidä latausajat oman aikataulusi ja tarpeesi mukaan.
Latausajan varaustoiminnon avulla voit ohjelmoida latauksen aloitus- ja lopetusajat ja hyödyntää siten vuorokaudenaikoja, jolloin sähkön hinta on alimmillaan, ja ajastaa auton sisätilojen lämmityksen.

 

Lataaminen kotona ja julkisissa latauspisteissä

IONIQ Electricin akun lataaminen on helppoa. Akun voi ladata tavallisesta sukopistorasiasta auton mukana tulevalla tilapäiskäyttöön tarkoitetulla latauslaitteella, tai erityisesti sähköauton lataamiseen tarkoitetuista latauspisteistä. Lisävarusteena saatavalla Type2-latauskaapelilla voi käyttää sekä julkisia latauspisteitä että kotilatauslaitetta. Julkisia latauspisteitä on esimerkiksi useiden kauppakeskusten pysäköintialueilla tai liityntäpysäköintipaikoilla. Kotilataukseen monet sähköauton omistajat valitsevat latauslaitteen, joka mahdollistaa tavallista pistorasiaa nopeamman latauksen. IONIQ Electricin edistyneen akunhallintajärjestelmän ansiosta voit ajastaa latauksen itsellesi parhaiten sopivalla tavalla.

Latausaika 7,2 kW:n maksimiteholla (1-vaihe): 6 h 5min*  Akku on mahdollista ladata myös tavallisesta kodin pistorasiasta, jolloin latausaika on 35 h 30 min*. 50 – 100 kW:n pikalatausasemalla akun lataaminen 80 %:iin kestää 54 – 57 min. IONIQ Electricissä on 1-vaihe laturi.

*Voi vaihdella alueittain.

Tekniikka

 

Unohda tankkaaminen

Aiempaa isommalla akulla varustettu uusi IONIQ Electric tarjoaa 311 – 412 km:n ajomatkan ilman ajon aikaisia päästöjä*. Uusi 38,3 kWh:n litiumionipolymeeriakku tuottaa energiaa vahvasti vääntävälle 100 kW:n sähkömoottorille. Auton tehokkaampi sisäinen yksivaiheinen 7,2 kilowatin laturi nopeuttaa lataamista julkisissa tai kotilatausasemissa.  IONIQ Electric on varustettu myös CCS-standardin mukaisella pikalatauspistokkeella jolloin 50-100 kW:n pikalatausasemalla lataus 80 %:iin on mahdollista 54 – 57 minuutissa.

* Toimintamatka WLTP-syklin mukaan. Toimintamatka voi vaihdella hieman tieolosuhteiden, ajotavan ja lämpötilan mukaan.

 

Sähkömoottori

Tehokkaan 100 kW:n sähkömoottorin 295 Nm huippuvääntö on käytössä välittömästi liikkeelle lähdettäessä. Tämä takaa vaikuttavan kiihtyvyyden erityisesti alhaisilla nopeuksilla.

Litiumpolymeeriakku

Parannetun 38,3 kWh:n suurtehoakun lataus- ja purkautumisominaisuudet maksimoivat sähköisen ajamisen toimintamatkan ja regeneratiivisen jarrutusenergian varastointikapasiteetin.

 

Akun lämmitysjärjestelmä

IONIQ Electricin korkeajänniteakun integroitu lämmitysjärjestelmä varmistaa akun optimaalisen latautumisen ja mahdollisimman pitkän toimintamatkan, kun ulkolämpötila on alhainen.

 Vaihteen valinta painikkeilla

Ajo-, peruutus- ja pysäköintivaihteiden ja vapaa-asennon valinta käy IONIQ Electricissä kätevästi keskikonsoliin sijoitetuilla painikkeilla. Sähköinen seisontajarru löytyy niiden vierestä. Painikeratkaisu vapauttaa keskikonsolista tilaa kahdelle mukitelineelle sekä langattomalle latausalustalle, joka mahdollistaa Qi-yhteensopivien älypuhelimien kätevän lataamisen.

 

Älykäs regeneratiivinen jarrutus

Uuden IONIQ Electricin kehityksen huippua edustava regeneratiivinen jarrutusjärjestelmä lataa akkua ajon aikana hyödyntämällä sähkömoottoria auton vauhdin hidastamiseen. Lisäksi järjestelmä voi tutka-anturien avulla säätää hyötyjarrutuksen voimakkuutta automaattisesti edessä olevan ajoneuvon nopeuden mukaan.

 

 

Ohjauspyörän siivekkeet

Voit säätää hyötyjarrutuksen tasoa ohjauspyörän siivekkeillä. Valittavissa on neljä eri tasoa, jotka säätelevät moottorijarrutuksen ja latauksen voimakkuutta. Suurin hyötyjarrutusvoima saadaan käyttöön vetämällä vasemmanpuoleista siivekettä ja pitämällä sitä tässä asennossa. Tällä tavoin auto on mahdollista pysäyttää kokonaan ilman jarrupolkimen käyttöä. Tässä tilassa akku latautuu tehokkaimmin.

Kolme ajotilaa

IONIQ Electricissä voit yhdellä painikkeen painalluksella valita mieleisesi kolmesta ajotilasta: COMFORT-ajotila tarjoaa erinomaisen kompromissin taloudellisuuden ja suorituskyvyn välillä, ECO-ajotila optimoi energiataloudellisuuden ja SPORT-ajotila lisää vääntöä 30 Nm:n verran 295 newtonmetriin mahdollistaen todella nopeat kiihdytykset. Virtuaalimittariston tyyli ja väri muuttuvat valitun ajotilan mukaan.

 

Turvallisuus

Hyundai SmartSense

Uusi IONIQ Electric tarjoaa mielenrauhaa huippuluokan aktiivisen turvallisuuden muodossa. Hyundai SmartSense -turvallisuuspaketti pitää sisällään useita kehityksen huippua edustavia kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

 

Älykäs vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla (SCC ja S&G)

Stop & Go -toiminnolla varustettu älykäs vakionopeudensäädin* (SCC, Samrt Cruise Control) parantaa turvallisuutta ja tekee ajamisesta rentouttavampaa säilyttämällä asetetun etäisyyden edellä ajavaan autoon ja pienentämällä tai suurentamalla ajonopeutta liikenneolosuhteiden mukaan. Pysähtelevässä liikennevirrassa järjestelmä pysäyttää auton tarvittaessa kokonaan asetetun turvavälin säilyttämiseksi, kun edellä oleva ajoneuvo lähtee liikkeelle ja kaasupoljinta painetaan kevyesti tai vakionopeudensäätimen ohjaimesta. Edellä olevan auton liikkeellelähtöilmoitus ilmoittaa kuljettajalle, kun edellä oleva pysähtynyt ajoneuvo lähtee taas liikkeelle.

* Style-varustelutasossa vakiovarusteena.

 

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella (FCA)

FCA on edistynyt aktiivinen turvallisuustoiminto, joka varoittaa kuljettajaa hätätilanteissa ja jarruttaa tarvittaessa automaattisesti. Auton keulaan sijoitettuja tutka- ja kamera-antureita hyödyntävä FCA-järjestelmä (FCA, Forward Collision-Avoidance Assist with Pedestrian and Cyclist Detection) toimii kolmivaiheisesti. Järjestelmä varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisin ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa vaiheittain törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi tai vahinkojen minimoimiseksi. Järjestelmä aktivoituu, kun nopeus ylittää 8 km/h ja havaitaan ajoneuvo, jalankulkija tai pyöräilijä.

 

Kaistallapysymisavustin (LFA)

Täysin uuden IONIQ Electricin varusteluun kuuluu myös kaistallapysymisavustin (LFA, Lane Following Assist). Käytössä ollessaan se pitää auton ajokaistan keskellä tiellä tai kadulla, kun nopeus on 0–150 km/h.
*Kaistallapysymisavustin on osa lisävarusteena saatavaa Safety Packia, johon kuuluvat myös katvealueen varoitusjärjestelmä (BCW) ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCW).

Kaistallapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (LKA) tarkkailee kaistamerkintöjä auton keulassa olevalla kameralla. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa auton alkaessa ajautua pois kaistaltaan ja voi myös tehdä lievän vastaohjausliikkeen auton ohjaamiseksi takaisin oikealle ajolinjalle.

 

Katvealueen varoitusjärjestelmä (BCW) ja kaistanvaihtoavustin

Katvealueen varoitusjärjestelmä (BCW) valvoo katvealueita auton molemmilla puolilla tutka-anturien avulla ja varoittaa kuolleessa kulmassa olevasta toisesta autosta ovipeilissä syttyvällä merkkivalolla. Järjestelmä antaa lisäksi äänimerkin, jos kuljettaja kytkee suuntavilkun päälle toisen auton ollessa kuolleessa kulmassa.
* Osa Safety Pack -lisävarustepakettia, saatavana Style-varustelutasoon.

 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCW)

Reunimmaisia takatutka-antureita hyödyntävä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (RCCW) vähentää törmäysriskiä esimerkiksi pysäköintiruudusta ajokaistalle peruutettaessa. RCCW-järjestelmä tarkkailee risteävää liikennettä auton takana 180 asteen alueella ja varoittaa lähestyvästä ajoneuvosta visuaalisesti ja äänimerkeillä..
* Osa Safety Pack -lisävarustepakettia, saatavana Style-varustelutasoon.

Älykäs nopeusrajoitusvaroitin (ISLW)

ISLW-järjestelmä tunnistaa nopeusrajoitusmerkit auton etuosassa olevan kameran ja navigointijärjestelmästä saatujen tietojen avulla, ja näyttää voimassa olevan nopeusrajoituksen ja ohituskieltomerkit reaaliaikaisesti. Tiedot näytetään sekä navigointijärjestelmän näytössä että mittaristossa.
* Osa Navigation Pack -lisävarustepakettia, vakiona Style-varustelutasossa.

 

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

Mukavuus

Fiksu, mukava ja yhteydessä ulkomaailmaan

Nauti saumattomista yhteyksistä ja elämää helpottavasta innovatiivisesta teknologiasta. Uusi IONIQ Electric on suunniteltu tekemään jokaisesta ajomatkasta nautinto. Saatavissa on laaja valikoima fiksuja ominaisuuksia ja järjestelmiä, jotka parantavat kaikkien autossa olijoiden mukavuutta

Langaton lataus*

Älypuhelimen lataus autossa on helppoa. Qi-yhteensopivan älypuhelimen lataus käy kätevästi ilman kaapeleita keskikonsoliin sijoitetun langattoman latausalustan avulla.
* Style-mallissa vakiovaruste.

DRM (Driving Rear-View Monitor) -kamerajärjestelmä

Taustapeilin tarjoama näkyvyys on usein rajallinen. Myös takapenkillä istuvat matkustajat saattavat peittää näkymän taakse. Uuden DRM-järjestelmän kamera antaa tarkan kuvan siitä, mitä auton takana tapahtuu. Tämä parantaa turvallisuutta ja ajomukavuutta.

 

eCall-järjestelmä tuo lisäturvaa

IONIQ Electric soittaa automaattisesti apua paikalle, jos tapahtuu onnettomuus, jossa turvatyynyt laukeavat. Hätäapua on mahdollista saada ympäri vuorokauden myös SOS-painiketta painamalla.

 

Lyhyesti

Sähköinen tulevaisuus on nyt

 • Toimintamatka 311 km (WLTP-mittaustapa), 412 km (kaupunki)
 • Tuoreita yksityiskohtia
 • Yhä parempia kuljettajaa avustavia järjestelmiä

 

Uudistunut IONIQ Electric ulkoa


 • Led-päiväajovalot
 • Led-takavalot
 • Uudistettu maski
 • 16″ kevytmetallivanteet
 • Korostettu vyötärölinja
 • Uudistunut maski

 

Uudistunut IONIQ Electric sisältä


 • Uudelleen muotoiltu, tyylikäs kojelauta
 • Lämmitetty ohjauspyörä
 • 10,25″ kosketusnäyttö

 

Tekniikka


 • Sähköinen voimalinja
 • Sähkömoottori
 • Korkeajänniteakun lämmitys
 • Kolme ajotilaa
 • Älykäs regeneroiva jarrutus
 • Regeneroinnin voimakkuuden säätö ohjauspyörän siivekkeistä
 • Vaihteen ohjaus – eteen, taakse, vapaalla, pysäköinti – painonapeilla

 

Lataus


 • Pikalataus (CCS)
 • Normaalilataus (Type2)
 • Hidaslataus (suko)
 • Latauksen ajastus

 

Turvallisuus


 • Mukautuva vakionopeudensäädin (Style-varustetaso)
 • Hätäjarrutusassistentti
 • Katvealueen varoitusjärjestelmä (lisävaruste)
 • Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä (lisävaruste)
 • Kaistallapysymisavustin (lisävaruste)
 • Kaistallapitoavustin
 • Kuljettajan vireystilan valvonta

 

Mukavuus


 • Langaton Qi – älypuhelimen lataus (Style-varustetaso)
 • Lämmitetyt ja tuuletetut etuistuimet (lisävaruste)
 • Sähköinen pysäköintijarru
 • Peruutuskamera
 • eCall – automaattinen hätäpuhelujärjestelmä
 • 5 vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta, korkeajänniteakun takuu 8 vuotta tai 160 000 km

Ajoneuvon mitat


 Pituus  4 470 mm
 Leveys  1 820 mm
 Korkeus  1 450 mm
 Akseliväli  2 700 mm
 Etuylitys  1 555 mm
 Takaylitys  1 564 mm

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kuvien autoissa saattaa olla varusteita, jotka eivät ole Suomen tuontiohjelmassa.

 

Rajatonta mielenrauhaa

Mielenrauha vakiovarusteena: IONIQ Electricille myönnetään sama kattava takuu kuin muillekin Hyundain henkilöautoille ja lisäksi laajennettu takuu korkeajänniteakulle.

8 vuoden litiumionipolymeeriakun takuu

Lisäksi IONIQ Electricin tehokkaan litiumionipolymeeriakun takuu* on kahdeksan vuotta tai 160 000 kilometriä riippuen siitä, kumpi täyttyy ensin.