Mykistävän kaunis uusi i30 Fastback

Uuden i30 Fastbackin sulavalinjainen silhuetti ja kauniisti kaartuva kattolinja luovat silmää miellyttävän kokonaisuuden. Nyt tämä kaunotar tarjoaa enemmän kuin koskaan: uudistunut ulkomuoto, runsaasti uutta tekniikkaa ja viimeisimmät turvallisuusvarusteet, Bluelink®-palvelu ja uusi 10,25-tuumainen kosketusnäyttö tekevät siitä vastustamattoman.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovaruste Style-ja N Line -malleissa.

Pyydä tarjous

Varaa koeajo

i30 Fastback pysäköitynä

AJANKOHTAISET EDUT

Ulkoasu

i30 Fastback betoniseinän edessä

Elegantti ulkoa

Alusta alkaen Hyundai i30 Fastback on kääntänyt ihailevia katseita puoleensa. Sen sulavalinjainen silhuetti ja linjakas ulkomuoto ovat kauniita kaikkien silmissä.

 

Uusi i30 Fastback etuviistosta

Kolmiulotteiseksi muotoiltu etusäleikkö ja uudet, V:n muotoiset led-valot* korostavat  i30 Fastbackin ikonista silhuettia. Mallin 16″- ja 17″ vanteet ovat saaneet uuden ilmeen, ja 18-tuumiaset vanteet ovat nyt näyttävämmät kuin koskaan ennen.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiona Style- ja N Line-malleissa.

 

Uusi i30 Fastback takaviistosta

Dynaaminen profiili päättyy sulavasti takavaloihin, jotka ovat jatkumoa sivulinjalle.

 

Sisätilat

Nainen käyttää navigaattoria

Sisätilat eleganssia säästelemättä

Hyundai i30 Fastbackin uudet ylelliset verhoilumateriaalit, herkulliset värivaihtoehdot ja uusin multimediatekniikka tekevät ajokokemuksesta ainutlaatuisen. Auto hemmottelee kuljettajaa ja matkustajia tilavuudellaan ja mukavuudellaan, jolle on vaikea löytää vertaista.

 

i30 Fastback sisältä

 

Uudet verhoilumateriaalit ja -värit

Persoonallista ilmettä auton sisätiloihin tarjoavat kolme uutta verhoiluväriä: Pewter-harmaa, Ebony-ruskea ja Moss-harmaa. Istuinten materiaali voi olla kangasta, nahkaa tai niiden yhdistelmä. Lasinen kattoluukku* parantaa vielä entisestään matkustamon tilavaa ja avaraa tunnelmaa.

*Lisävarusteena Style- ja N Line-malleihin

 

 

digitaalinen mittaristo

Uusi 7″ digitaalinen mittaristo

7-tuumainen digitaalinen mittaristo* näyttää ajonaikaista tietoa helposti suoraan kuljettajan näkökentässä. Mittariston keskellä voidaan näyttää kuljettajan valinnan mukaan nopeus, navigoinnin opastus, aktiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät tai hybridimalleissa energiavirtaus.

*Saatavana Style- ja N Line-malleihin

 

normaalissa ajotilassa on sininen valaistus mittaristossa

Kolme ajotilaa

Mittariston väri vaihtuu valitun ajotilan mukaan. Kun ajotilaksi on valittu normaali, väri on sininen, kuten kuvassa. Eco-ajotilan tunnusväri on vihreä, ja Sport-tilan väri on punainen.

*Saatavana Comfort-, Style- ja N Line-malleihin, joissa on 7-DCT-vaihteisto

 

 

10,25" kosketusnäyttö

Isompi kosketusnäyttö

Suuri, 10,25-tuumainen kosketusnäyttö* helpottaa eri toiminnallisuuksien käyttöä, kuten navigointia ja puhelimen peilaamista Apple CarPlayn tai Android Auton kautta auton keskinäytölle.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakivarusteena Style- ja N Line -malleissa

 

 

 

Tekniikka

 

Dynaamista ajamista

i30 Fastbackissa on matalammalle säädetty jousitus, joka parantaa sekä auton ulkonäköä että käsiteltävyyttä. Turboahdettu moottori lisää suorituskykyä ja taloudellisuutta. Hyundai i30 Fastbackissa on uusi 1,5 litrainen T-GDi-bensiinimoottori, jossa on 48 V -kevythybriditekniikka. Moottori on saatavana 7-vaihteisella DCT-automaattivaihteistolla. Suurin teho 159 hv, suurin vääntömomentti 253 Nm.

 

 

7-DCT-vaihteisto

7-nopeuksinen kaksoiskytkinvaihteisto (DCT)

7-nopeuksinen kaksoiskytkinvaihteisto yhdistää taloudellisuuden ja käsivaihteisen auton ajamisen hauskuuden automaattivaihteiston mukavuuteen.

 

 

Uusi i30 Fastback takaviistosta ylhäältä

 

48 V -kevythybridijärjestelmä

Sähkömoottorin käyttämä virta kerätään ottamalla liike-energiaa talteen. Esimerkiksi alamäessä tai jarruttaessa sähkömoottori toimii generaattorina ja osallistuu auton vauhdin hidastamiseen. Se muuntaa pyörivien renkaiden energiaa sähköksi, joka varastoidaan akustoon. Kertynyttä virtaa hyödynnetään esimerkiksi liikkeellelähtiessä ja muissa ajon aikaisissa kiihdytyksissä.

i30 Fastback -mallin uusi  48 V -kevythybridijärjestelmä säästää polttoainetta, vähentää pakokaasupäästöjä ja tuo polttomoottorille lisää vääntömomenttia kiihdytettäessä.

 

 

Sujuvampi käynnistys

Erityisesti kaupunkiliikenteessä on hyötyä siitä, että polttomoottori käynnistyy nopeammin ja tasaisemmin 48 V -akun tuottamaa vääntömomenttia hyödyntäen.

Avustaa kiihdyttäessä

Sähkömoottori tukee polttomottoria kiihdytyksissä ja ylämäissä. Toiminto vähentää polttoaineenkulutusta ja siten pakokaasupäästöjä.

Latautuu ajaessa

Tasaisella nopeudella sähkömoottori on joko tyhjäkäynnillä tai akun lataustilasta riippuen generaattorina 48 V:n akulle.

 

Hyötyjarrutus

Jarrutuksen ja auton rullaamisen aikana generaattori ottaa talteen liike-energiaa ja muuntaa sen sähköksi. Sähkö otetaan talteen 48 V -akkuun ja hyödynnetään ajon aikana.

Laajennettu Start/Stop-järjestelmä

Start/Stop-järjestelmä aktivoituu, kun auton nopeus on alle 30 km/h. Polttomoottori sammuu jo rullatessa, ei vasta auton pysähdyttyä. Autossa pysyy kuitenkin virta normaalisti päällä.

 

 

Yhdistettävyys

Nainen ikkunalla katsoo puhelimesta BLuelinkiä. Auto näkyy ikkunan alla.

Yhdistä autosi ja puhelimesi

Bluelink®-mobiilisovelluksella* voit tarkistaa, ovatko auton ovet auki vai lukittuna, ja tarvittaessa avata tai lukita ne. Voit myös tarkistaa sovelluksesta, mihin auto pysäköity. Jos joku yrittää murtautua autoosi, saat siitä ilmoituksen puhelimeen.

Hyundai LIVE-palvelun* kautta autossa on käytettävissä ajantasaiset liikenne- ja säätiedot, pysäköintialueet ja huoltoasemien tiedot. Säätiedot LIVE-palveluihin toimittaa suomalainen Vaisala.

*Vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa, lisävarusteena Comfort-malliin.

Lue lisää Bluelinkistä

 

Apple CarPlay ja Android Auto

Uudessa i30 Fastbackissa voit peilata älypuhelimen toimintoja auton keskinäyttöön*, josta niiden käyttäminen ajon aikana on helpompaa ja turvallisempaa.

*Apple CarPlay™ ja Android Auto™ lisävarusteena Fresh-malliin. Vakiovarusteena Comfort-, Style- ja N Line-malleissa.

 

Turvallisuus

Vihreäpaitainen nainen ajaa autoa.

Hyundai SmartSense

Hyundai SmartSense tarkoittaa kehityksen huippua edustavia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Aktiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät tekevät ajamisesta rennonpaa ja antavat mielenrauhaa sekä sinulle että rakkaillesi.

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

 

Kaistallapysymisavustin

Kaistallapysymisavustin

Uudessa i30 Fastbackissa on kaistallapysymisavustin* (LFA, Lane Following Assist). Aktivoituna ollessaan se pitää auton ajokaistan keskellä, kun nopeus on 0–190 km/h.

*Vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

 

Hätäjarrutusjärjestelmä autojen/jalankulkijoiden/polkupyöräilijöiden tunnistuksella

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä

Vakiovarusteena i30:ssa oleva automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä havaitsee ajoneuvot ja jalankulkijat, ja varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi tai vaurioiden minimoimiseksi silloin, kun törmäystä ei voida välttää. Järjestelmä aktivoituu, kun nopeus ylittää 9 km/h ja havaitaan ajoneuvo, jalankulkija tai pyöräilijä.

Katvealueen varoitusjärjestelmä

Katvealueen havainnointijärjestelmä

Katvealueen havainnointijärjestelmä* (BCW, Blind Spot Collision Warning) hyödyntää tutkia havaitakseen ajoneuvoja, jotka kuljettajalta saattavat jäädä huomaamatta. Järjestelmä ilmoittaa havaitsemistaan ajoneuvoista visuaalisesti, ja jos kuljettaja siitä huolimatta laittaa vilkun päälle, myös äänimerkillä.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

 

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä* tarkkailee ympäristöä ja varoittaa kuljettajaa visuaalisesti ja äänimerkillä, jos auton taakse on tulossa toinen ajoneuvo tai jalankulkija.

*Lisävarusteena Comfort-malliin, vakiovarusteena Style- ja N Line-malleissa.

 

Edessä olevan auton liikkeellelähtöilmoitus

Kuljettaja saa ilmoituksen äänimerkillä ja mittaristossa, kun edessä pysähdyksissä ollut auto lähtee liikkeelle, mikäli kuljettaja ei heti reagoi liikkeellelähtöön.

Kaistallapitoavustin

Kaistallapitoavustin (LKA, Lane Keeping Assist) varoittaa kuljettajaa, jos vaikuttaa siltä että auto on tahattomasti ajautumassa kaistaviivan yli. Tarvittaessa järjestelmä pyrkii myös ohjaamaan autoa niin, että se pysyy kaistalla.

 

Helpompaa pysäköintiä

Peruutuskamera aktivoituu, kun kuljettaja laittaa pakin päälle. Kamera näyttää keskinäytössä mitä auton takana on, ja dynaamiset apuviivat osoittavat suunnan, johon auto kulkee. Auto ilmoittaa sekä äänimerkillä että visuaalisesti, jos ajolinjalla on este.

*Peruutuskamera lisävarusteena Fresh-malliin, vakiovarusteena Comfort-, Style- ja N Line-malleissa. 

 

N Line

Uusi, punainen i30 Fastback N Line

i30 Fastback – urheilullisempi ulkonäkö, dynaamisempi kyyti

Mausta i30 Fastback -kokemustasi ripauksella moottoriurheilua. Uudistunut N Line on nyt aiempaa sporttisempi.

 

i30 Fastback N Line etuviistosta

Silmäkarkkia kaikista kulmista katsottuna

Matala, särmikäsilmeinen ja sulavalinjainen – uusi i30 Fastback N Line hellii katsojaa urheilullisella ja tyylikkäällä ulkoasullaan. Uudistunut keula kuvastaa auton menohaluja ja takaosa muistuttaa täysiveristä i30 Fastback N -mallia.

 

i30 Fastback takaviistosta

Veistoksellista ja tyylikästä takapuskuria korostavat helman punainen heijastinraita ja kolmionmuotoinen sumuvalo. Matala jousitus ja 18-tuumaiset vanteet tekevät autosta dynaamisen ja erinomaisen ajettavan.

 

 

N Line -logo

N Line -logo

N Line -tunnus auton kyljessä ja mustat sivupeilit paljastavat tarkkaavaiselle ohikulkijalle, ettei tässä ole kyse mistä tahansa menopelistä.

Mies kuvattuna auton panoramakatosta

N Line -urheiluistuimet

N Line -istuimet antavat hyvän sivuttaistuen ja mukavan ajoasennon löytämistä helpottaa säädettävät reisituki ja ristiseläntuki.
Kattoluukku on saatavana i30 Fastbackiin lisävarusteena.

 

i30 Fastback N Linen ohjaamo

Täynnä energiaa

N Line -malliin on saatavana perferoitu nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja teräspintaiset polkimet. Vaihteenvalitsimen nahkaisesta kädensijasta saa napakan otteen, ja punaiset yksityiskohdat lisäävät urheilullista tunnelmaa.