i30 Fastback N

 

Kun voima ja kauneus yhdistyvät, tulos on vaikuttava. i30 Fastback N tarjoaa 275 hevosvoiman edestä nautinnollista tehoa ja huippuluokan kaarreajo-ominaisuudet nostavat sykkeen!

”Overboost” eli yliahtotoiminto lisää vääntömomenttia jopa 378 Nm:iin. Ainutlaatuisen N Grin -hallintajärjestelmän ansiosta voit valita viidestä eri ajotilasta sopivan.

Urheilullista luonnetta ja suorituskykyä korostavat sisätilojen tummasävyiset metalliyksityiskohdat ja punaiset tikkaukset.

Varaa koeajo

Pyydä tarjous

i30 Fastback N mediassa:

Tekniikan Maailma  

Iltalehti

Teknavi

Lyhyesti

Voimaa uhkuvaa linjakkuutta: Hyundai i30 Fastback N

Täysin uusi i30 Fastback N on suorituskykyisten Hyundai N -autojen malliperheen tyylikäs uusi tulokas. Namyangissa syntynyt ja Nürburgringilla koulittu i30 Fastback N tarjoaa tehoa 275 hevosvoiman edestä ja huippuluokan kaarreajo-ominaisuudet – puhdasta adrenaliinia elegantin ulkokuoren alla.

Tyyliä ja adrenaliinia

Täysin uuden i30 Fastback N:n kaareva siluetti ja sulokkaasti viettävä kattolinja hivelevät aisteja – kuten kaikki hyvät asiat elämässä. Auto tarjoaa myös todella nautittavaa suorituskykyä. Tyylikäs viisiovinen ”hot coupe” on suunniteltu adrenaliinipitoista menoa ja maksimaalista ajonautintoa silmällä pitäen.

Muotoiltu erottumaan joukosta.

Kalteva kattolinja viettää tyylikkäästi leveästi kaartuvaan takaspoileriin saakka.
Vahvapiirteiselle takapuskurille antaa lisäilmettä heijastava tehosteraita, jonka alla on kromatut kaksoispakoputket.

Voimakas ja elegantti.

Täysin uuden i30 Fastback N:n urheilulliset muodot ja entistä matalampi kori puhuvat omaa kieltään auton suorituskyvystä. Ärhäkkäästi muotoiltu etupuskuri suurine ilmanottoaukkoineen ja N-merkillä varustettu ainutlaatuinen Cascading Grille -etusäleikkö antavat keulalle yhtä aikaa voimakaspiirteisen ja elegantin ulkoasun.

Suorituskykyä henkivä ohjaamo.

Uuden i30 Fastback N:n sisätilat on suunniteltu ihmisille, jotka todella rakastavat autoja. Ainutlaatuisen N-urheiluohjauspyörän ja punaisilla yksityiskohdilla koristeltujen urheiluistuimien ansiosta ohjaamo on yhtä toimiva kuin tyylikäskin. Se on suunniteltu ergonomisesti ja täydellisen kuljettajakeskeisesti – kaikki hallintalaitteet ovat selkeästi näkyvissä ja helposti käsien ulottuvilla.

 

i30 Fastback N tekniset tiedot

Moottori 2,0 T-GDI 2.0 T-GDI
Suurin teho 250 hv 275 hv
Vaihteisto manuaali manuaali
Kiihtyvyys 0 -> 100 km/h 6,4 s 6,1 s
WLTP yhd. CO2 g/km 185 188
WLTP yhd. polttoaineen kuluts 8,1 l / 100 km 8,2 l / 100 km
Maksimivääntö 353 Nm (overboost 378 Nm) 353 Nm (overboost 378 Nm)
Tavaratilan koko 450 l / 1 351 l  450 l / 1351 l
Kokonaismassa 1 950 kg 1950 kg
Maavara 132 mm  132 mm
Vanne ja rengas

Vanne: 7,5Jx18″ AL

Rengas: 225/40R18

(vasemmanpuoleinen)

Vanne: 8,0Jx19″ AL

Rengas: 235/35R19

(oikeanpuoleinen)

 

Autot mitat:

Leveys 1795 mm Pituus 4455 mm / Akseliväli 2650 mm  Korkeus 1417 mm

Ulkoasu

Ulkoasu

Täysin uusi i30 Fastback N on suunniteltu erottumaan joukosta. Tyylikkäät muodot yhdistettyinä sporttisiin N-yksityiskohtiin puhuttelevat joka katselukulmasta.

 

i30 Fastback N erottuu joukosta yhdistämällä virtaviivaiset korimuodot harkitun sporttisiin yksityiskohtiin. Puskureihin on leivottu ylimääräinen annos särmikkyyttä, ja Cascading Grille -etusäleikössä on N-merkki viestittämässä auton voimavaroista. Keulan ilmeen viimeistelevät led-ajovaloja ympäröivä musta kehys ja etupuskurin alalaidan räväkänpunainen tehosteraita.

Auton perässä N-malliston kieltä puhuvat kaksoispakoputkien väliin sijoitettu kolmiomainen takasumuvalo ja takaluukkuun saumattomasti sulautuva kiiltävänmustalla korostusraidalla varustettu takaspoileri. Itsevarmuutta henkivää kokonaisuutta täydentävät matalaprofiiliset renkaat 18-tuumaisilla kevytmetallivanteilla. Fastback N on saatavana myös 19-tuumaisilla pyörillä ja Pirelli P-Zero-renkailla. Ne kuuluvat Performance Package -varustepakettiin, joka vie uutuuden sporttisuuden vieläkin pitemmälle.

Ulkoväreiksi on valittavissa kuusi tyylikästä värivaihtoehtoa, joista hillitty Shadow Grey -harmaa on saatavana yksinomaan i30 Fastback N -malliin. Muut vaihtoehdot ovat Polar White -valkoinen, Phantom Black -musta, Engine Red -punainen, Performance Blue -sininen sekä Micron Grey -harmaa.

 

 

Linjakkuus jatkuu varustelussa

Heijastava tehosteraita ja led-sumuvalo

Auton perässä katse kiinnittyy voimakaspiirteiseen takapuskuriin ja tyylikkäästi muotoiltuun heijastavaan tehosteraitaan. Kolmionmuotoinen punainen led-sumuvalo on Hyundain suorituskykyisten N-autojen tunnusomainen muotoilupiirre.

Takayhdistelmävalot

Led-takayhdistelmävalot on suunniteltu korostamaan takaosan persoonallista ilmettä harmoniassa kylkien voimakaspiirteisen muotoiluviivojen kanssa.

Kehittyneet LED-valot

LED-päiväajovalot ja ajovaloryhmä antavat tyylikkään vaikutelman ja hyvän näkyvyyden. Tehokkaissa kaksois-LED-ajovaloissa (Style) on useita LED-projektoreita sekä kauko- että lähivaloille.

Sisätilat

Hienostunutta mukavuutta 

Täysin uuden i30 Fastback N:n sisällä jokainen yksityiskohta on tarkasti mietitty. Red Point ‑verhoilun punaiset korostukset luovat auton sisälle urheilullisen ja ylellisen tunnelman. Istuimet on verhoiltu vaihtoehtoisesti kankaalla tai nahan ja mokkanahan yhdistelmällä.

 

Sisätilojen muotoilu

Korkealaatuiset sisämateriaalit, tummansävyiset metalliyksityiskohdat ja verhoilun punaiset korostukset alleviivaavat i30 Fastback N:n urheilullista luonnetta ja suorituskykyä.

Sisäverhoilun värimaailma on aistikas yhdistelmä punaista ja mustaa. Matkantekijöitä mainiosti tukevat istuimet on verhoiltu kestävällä kankaalla tai vaihtoehtoisesti ylellisellä nahan ja mokkanahan yhdistelmällä. Auton ärhäkkäästä luonteesta muistuttavat myös ohjauspyörän keskiöön ja vaihdekepin nuppiin kirjaillut N-logot.

Etukyynärnoja

Tee olosi mukavaksi. Etukyynärnojan sisällä on myös kätevä säilytyslokero.

Kynnyslistojen N-logot

Syntynyt Namyangissa, koulittu Nürburgringilla – N-logo merkitsee puhdasta suorituskykyä.

Tekniikka

Suorituskykyä, joka ei jätä kylmäksi

Täysin uuden i30 Fastback N:n hykerryttävän suorituskyvyn takeena on erityisesti tähän malliin suunniteltu 2,0-litrainen turbomoottori.


2.0 T-GDi (250 hv) bensiinimoottori

Uusi nelisylinterinen ja 2,0-litrainen suoraruiskutusmoottori tarjoaa erinomaisen vasteen ja laajan vääntöalueen. Moottorin suorituskykyä vahvistaa overboost-toiminto, joka takaa peräti 378 Nm:n hetkellisen maksimiväännön. Voiman välittää etupyörille kuusivaihteinen käsivaihteisto, jossa on vahvistetut hampaat, hiilikuituisilla kitkapinnoilla varustetut synkronointirenkaat ja luja kytkin. Nämä vaihteiston parannellut osat on suunniteltu kestämään uuden N-mallin entistä suurempi moottoriteho. Vaihdevivun lyhyet liikeradat nopeuttavat vaihtamista, joten ajotuntuma on aina paras mahdollinen.

2.0 T-GDi (275 hv) bensiinimoottori

Uusi nelisylinterinen ja 2,0-litrainen suoraruiskutusmoottori tarjoaa erinomaisen vasteen ja laajan vääntöalueen. Moottorin suorituskykyä vahvistaa overboost-toiminto, joka takaa peräti 8 % suuremman hetkellisen maksimiväännön. Voiman välittää etupyörille kuusivaihteinen käsivaihteisto, jossa on vahvistetut hampaat, hiilikuituisilla kitkapinnoilla varustetut synkronointirenkaat ja luja kytkin. Nämä vaihteiston parannellut osat on suunniteltu kestämään uuden N-mallin entistä suurempi moottoriteho. Vaihdevivun lyhyet liikeradat nopeuttavat vaihtamista, joten ajotuntuma on aina paras mahdollinen.

N-luistonesto- ja vakaudenhallintajärjestelmä

Hyundain kehittämä N-luistonesto- ja vakaudenhallintajärjestelmä on kuin hyvä apukuljettaja. Se auttaa tarpeen tullen, mutta on muuten huomaamaton – eikä koskaan häiritse ajamisen iloa. Järjestelmä voidaan myös haluttaessa kytkeä pois päältä, jotta ajamiseen saadaan maksimaalisesti radan tuntua.

N Corner carving ‑tasauspyörästö

Täysin uusi i30 Fastback N tarjoaa todella nautittavat kaarreajo-ominaisuudet, joiden takeena on muun muassa N Corner Carving, elektronisesti ohjattu tasauspyörästön luistonrajoitin. Tämä Hyundain suunnittelema ja toteuttama järjestelmä takaa ainutlaatuisen, tiehen pureutuvan ajotuntuman ja parhaan mahdollisen vakauden vaativimmissakin kaarteissa. Järjestelmä säätelee vetäville pyörille välitettyä voimaa saaden ne pyörimään eri nopeuksilla, mikä vähentää luistoa ja minimoi aliohjautumisen kaarteissa.

 

 

Active Variable Exhaust System ‑pakojärjestelmä

Haluatko päästää villin puolesi irti? Käännä volyymi täysille. Säädettävän pakoventtiilijärjestelmän ansiosta voit säätää pakokaasuäänen voimakkuuden haluamallesi tasolle – skaala ulottuu normaalitilan melko hillitystä äänestä Sport-tilan dynaamisemman äänimaailman kautta N-tilaan, jossa äänet ovat ralliautomaisen jyhkeät.

 

N Grin ‑hallintajärjestelmä

Leveämpi hymy joka ajokilometrillä – N Grin -hallintajärjestelmän ansiosta voit yhdellä painikkeen painalluksella valita viidestä ajotilasta sen, joka sopii parhaiten mielialaasi: vaihtoehtoina ovat Eco-, normaali-, Sport- ja N-tilat sekä räätälöitävä N Custom ‑tila. Eri ajotilat muuttavat auton luonnetta säätämällä moottorin, iskunvaimennuksen, ajonvakautusjärjestelmän, sähköisen N Carving ‑tasauspyörästön, moottorin äänimaailman, ohjauksen ja välikaasujärjestelmän asetuksia.

 

Launch Control ‑lähtöjärjestelmä

Launch Control ‑lähtöjärjestelmä takaa nopeimman mahdollisen liikkeellelähdön varmistamalla optimaalisen pidon. Järjestelmä vähentää renkaiden sutimista ja luistamista voimakkaissa kiihdytyksissä paikaltaan. Launch Controlin ansiosta auto lähtee tarvittaessa liikkeelle kuin kilpakuskin ohjaamana.

 

Automaattinen välikaasujärjestelmä

Tämän ohjauspyöräpainikkeella aktivoitavan järjestelmän ansiosta pienemmälle vaihteelle vaihtaminen on aina mahdollisimman nopeaa ja sulavaa – niin radalla kuin mutkaisella vuoristotielläkin. Järjestelmä synkronoi moottorin nopeuden vetävän akselin nopeuden kanssa pienemmän vaihteen edellyttämällä tavalla. Tämä vähentää vaihteiston kulumista ja parantaa sen kestävyyttä.

 

 

Nopeammin perille reaaliaikaisten palvelujen avulla

Täysin uusi i30 Fastback N tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet, joiden ansiosta ajaminen on vähemmän stressaavaa ja pääset nopeammin perille. Hyundain ilmaisen LIVE-palvelutilauksen ansiosta saat reaaliaikaisia tietoja polttoaineen hinnasta, huoltoasemien sijainnista, liikennetilanteesta, säästä, lähistöllä olevista POI-pisteistä, vapaista pysäköintipaikoista, Hyundai-jälleenmyyntiliikkeiden sijainnista ja jopa nopeusvalvontakameroista, mikäli paikallinen lainsäädäntö sen sallii.

Reaaliaikaiset polttoaineen hintatiedot
Jatkuvasti päivittyvien hinta- ja sijaintitietojen ansiosta lähin tai edullisin tankkauspaikka löytyy nopeasti. Voit valita sen määränpääksi helposti näyttöä napauttamalla. Saatavissa on myös lisätietoja, kuten huoltoaseman aukioloajat, maksutavat ja lisäpalvelut (kuten autopesupalvelut tai myymälä).

Reaaliaikaiset tiedot pysäköintipaikoista
Pysäköinti on helppoa ja stressitöntä, kun löydät niin kadunvarsipaikat kuin erilliset pysäköintialueet ja ‑hallitkin entistä nopeammin. Pysäköintitietotoimintojen avulla voit myös helposti vertailla eri pysäköintivaihtoehtoja – vapaiden paikkojen sijainnin lisäksi saat tietoja muun muassa pysäköintimaksuista sekä parkkihallien aukioloajoista ja mahdollisista autojen kokorajoituksista. Käytettävissä on myös toiminto kävelyetäisyyksien laskentaa varten.

Hyundai-jälleenmyyntiliikkeet
Myös lähellä olevien Hyundai-jälleenmyyntiliikkeiden reaaliaikaiset tiedot löytyvät helposti. Se on käytännöllistä, jos sinun täytyy kääntyä huollon puoleen ollessasi tien päällä.

Nopeusvalvontakameroita koskevat varoitukset
Nopeusvalvontakameroita koskevien varoitusten ansiosta ajaminen on rennompaa. Tämä kattava palvelu varoittaa sekä kiinteistä että liikkuvista nopeusvalvontakameroista,* joten voit keskittyä turvalliseen ajamiseen.

Liikennetiedot
Liikenneruuhkat voivat olla todellinen riesa, ja liikennemäärien jatkuvasti kasvaessa niihin ei ole luvassa helpotusta. Tästä syystä Hyundai tarjoaa käyttöösi reaaliaikaiset liikennetiedot, joiden avulla löydät parhaat reitit olosuhteissa kuin olosuhteissa. Pääset perille nopeammin ja tiedät saapumisajan täsmälleen liikennetilanteesta riippumatta.

Reaaliaikaiset POI-pistetiedot
Etsitkö jotain tiettyä paikkaa tai palvelua? Osoitteen, POI-pisteen tai niiden yhdistelmän etsiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Löydettyäsi kohteen voit valita sen suoraan navigoinnin päämääräksi. Vapaan tekstihaun ansiosta paikka kuin paikka löytyy helposti. Haku kattaa peräti 11 miljoonaa kohdetta, jotka on jaettu yli 500 kategoriaan.

Sää
Ennen tien päälle lähtöä on hyvä tietää, millainen sää reitin varrella ja määränpäässä odottaa. Sääpalvelu tarjoaa reaaliaikaiset, kartalla näkyvät säätiedot tärkeimmistä Euroopan kaupungeista, joten saat aina tuoreimmat tiedot sääolosuhteista matkan varrella ja määränpäässä.

Turvallisuus

Treenattujen lihasten lisäksi Fastback N antaa kuljettajansa käyttöön huippukattavan turvallisuusteknologian. SmartSense -nimeä kantavaan kokonaisuuteen kuuluu muun muassa etutörmäyksen eston avustin (FCA), kuljettajan vireystilan valvonta (DAW), kaistallapitoavustin (LKA) sekä kaukovaloautomatiikka (HBA). Kaikki nämä ajamisen turvallisuutta lisäävät järjestelmät ovat auton vakiovarusteita.

Jos onnettomuus kuitenkin sattuu, autossa olijoiden selviytymistä varmistavat korkealujuusteräksestä valmistettu turvakori sekä seitsemän turvatyynyä (etu- ja sivuturvatyynyt, sivuturvaverhot sekä kuljettajan istuimen polviturvatyyny).

Hyundai Smart Sense parantaa turvallisuutta ja tuo mielenrauhaa.

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (FCA)

Automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä (Forward Collision Avoidance Assistant) tarkkailee tietä auton edessä monitoimikameralla ja jarruttaa automaattisesti havaitessaan edessä olevan auton vauhdin hidastuvan. Järjestelmä varoittaa ensin kuljettajaa visuaalisin ja äänimerkein, lisää sitten jarrutusvoimaa vaiheittain törmäysvaaran mukaan ja jarruttaa lopulta täydellä voimalla törmäyksen välttämiseksi. Järjestelmä aktivoituu yli 10 km/h:n nopeudessa havaitessaan toisen ajoneuvon auton edessä.

Törmäysvaroitin (FCW)

Törmäysvaroitin (Forward Collision Warning) tutkii kameran avulla etäisyyttä edellä ajavaan ajoneuvoon. Järjestelmä hälyttää törmäysvaarasta sekä kuvakkeella mittaristossa että äänimerkillä. Törmäysvaroitin kuuluu Comfort-varusteluun.

Kaistapitoavustin (LKA)

Kaistallapitoavustin (Lane Keeping Assist) tarkkailee tien reunaviivoja ja pyrkii pitämään auton keskellä kaistaa. Jos auto ohjautuu liian lähelle kaistaviivoja, varoittaa järjestelmä kuljettajaa. Järjestelmä varoittaa kuljettajaa äänimerkillä ja merkkivaloilla ja tekee sitten tarvittaessa korjaavan ohjausliikkeen auton palauttamiseksi turvalliselle ajolinjalle.

Kaukovaloautomatiikka (HBA)

Kaukovaloautomatiikka (High Beam Assist) havaitsee sekä vastaantulevat että samalla kaistalla edessä ajavat ja vaihtaa automaattisesti kaukovaloista lähivaloon tarpeen mukaan.

 

Auton avustavista järjestelmistä huolimatta kuljettaja on aina vastuussa liikenteen seuraamisesta ja ajoneuvon hallinnasta. Olosuhteet, esimerkiksi ajokeli, tiemerkinnät tai säätila, voivat rajoittaa avustavien järjestelmien toimintaa.

Mukavuus

Mukavuus

Täysin uusi i30 Fastback N on jokapäiväiseen käyttöön suunniteltu urheiluauto, jonka kattavat mukavuusominaisuudet tekevät työmatkastakin nautinnon.

 

 

Navigointijärjestelmä

Navigointijärjestelmän edistyneisiin yhteystoimintoihin kuuluvat muun muassa Apple CarPlay™- ja Android Auto™-ominaisuudet, joiden avulla voit yhdistää älypuhelimesi järjestelmään ja näyttää puhelimen musiikkisisällön, puhelutiedot ja apit
järjestelmän 8-tuumaisella kosketusnäytöllä. Järjestelmän mukana tulee seitsemän vuoden ilmainen LIVE-palvelutilaus, joka tuo käyttöön reaaliaikaiset liikenne- ja säätiedot ja nopeusvalvontakameroita koskevat varoitukset.

 

 

 

 

Peruutuskamera ja pysäköintiavustin

Pysäköinti ei voisi enää olla helpompaa. Peruutuskamera tarjoaa selkeän näkymän auton taakse, ja dynaamiset ohjausviivat kääntyvät näytöllä kuljettajan kääntäessä ohjauspyörää. Etu- ja takapuskureihin sijoitetut tutka-anturit havaitsevat mahdolliset esteet ja ilmoittavat etäisyyden niihin äänimerkillä.