SUORITUSKYKYÄ. TYYLIÄ. TALOUDELLISUUTTA.

Täysin uusi Kona electric on Hyundain ensimmäinen täyssähköinen kompakti-SUV Euroopassa. Tässä persoonallisessa uutuudessa yhdistyvät vakuuttava toimintamatka puhtaasti sähköllä ja SUV:n monipuolisuus.

Katso sähäkän Hyundai Kona electricin ensiesittely.

KONA ELECTRIC MEDIASSA

Teknavi 30.7.2018

Moottori 27.7.2018

MUOTOILU

Uusi Kona electric on ilmeikäs joka suunnasta.

Erottuva ja yksilöllinen

Kona electricin itsevarmuus ja ainutlaatuisuus saavat tämän uutuuden erottumaan joukosta. Täyssähköisestä voimalinjasta ylpeänä viestivä suljettu etusäleikkö ja Kona-malliston kaksitasoinen led-valojen muotoilu antavat Kona electricille helposti tunnistettavan ilmeen. Kona electricin voi sovittaa omaan tyyliin 7 vaihtoehtoisen ulkovärin ja 3 kontrastivärikaton värivalikoimasta. 17 tuuman alumiinivanteet viimeistelevät kokonaisuuden. Tämä kompakti SUV tarjoaa myös erinomaiset tilat moneen menoon.

Ilmeikkäitä yksityiskohtia

17” alumiinivanteet ovat aerodynaamisesti optimoidut, taloudelliset ja tyylikkäät. Suljettu etusäleikkö sekä yksilölliset etu- ja takapuskurit osoittavat selvästi, että kyseessä on täyssähkötoiminen Kona.

Mukavuutta ja tilaa

Täysin uusi Kona electric on suunniteltu sopimaan kiireisimpäänkin elämään – uutuudessa on avarat tilat kaikille matkustajille ja 373 l tavaratilaa. Korkealaatuiset materiaalit, säädettävät etuistuimet lämmityksellä ja ilmastoinnilla sekä lämmitettävä ohjauspyörä nostavat mukavuuden omalle tasolleen.

VAKUUTTAVAA SÄHKÖISTÄ SUORITUSKYKYÄ

 

SÄHKÖISTÄ LIIKKUMISTA PARHAIMMILLAAN

Vaihteiden valinta helposti sormenpäillä

Vaihteiden vaihtaminen ajoasennosta vapaalle tai peruutusvaihteelle tapahtuu ergonomisesti keskikonsoliin sijoitetuilla painikkeilla. Myös sähköinen käsijarru on sijoitettu tähän.

Uusi 7″ digitaalinen mittaristo

Uudelleenkehitetty suuri digitaalinen värinäyttö kertoo ajoasetuksen, energian kulutuksen akun lataustason. Kuljettaja näkee yhdellä silmäyksellä ajotyylin vaikutuksen auton toimintamatkaan.

Tuulilasinäyttö

Hyundain uusi tuulilasinäyttö (head-up display) tuo tärkeät ajotiedot, kuten nopeuden, navigointiohjeet ja varoitukset, turvallisesti kuljettajan näkökenttään.

ÄLYKÄSTÄ TEKNOLOGIAA ÄLYKKÄÄSEEN AJAMISEEN

Säädettävä hyötyjarrutus

Jarrutus on optimoitu, jotta Kona electric saa jarrutusenergian talteenotosta saa kaiken irti. Kuljettaja voi helposti säätää hyötyjarrutuksen tasoa ohjauspyörän taakse sijoitetuista säätimistä.

Älykäs jarrutusenergian talteenotto

Älykäs jarrutusenergian talteenotto hyödyntää tutkatunnistimia säätäen automaattisesti hyötyjarrutuksen tasoa edessä olevan liikenteen mukaan. Järjestelmä havaitsee myös liikkumisen ylä- tai alamäessä mukautuen optimaalisesti tarpeen mukaan.

Mukautuva vakionopeussäädin (ASCC*)

Mukautuva vakionopeuden säädin lisää turvallisuutta ja vähentää stressiä säilyttämällä valitun etäisyyden edellä liikkuvaan autoon. Järjestelmä jarruttaa ja nostaa nopeutta automaattisesti asetettuun rajoitukseen asti. ASCC* toimii myös pysähtelevässä liikenteessä, jossa Stop & go -toiminto pysäyttää auton edellä olevan auton pysähtyessä ja lähtee liikkeelle uudelleen havaittuaan liikenteen jatkuvan ja kaasupolkimen painalluksen. *ASCC = Adaptive Smart Cruise Control

 7” audio-järjestelmä

7” värillisellä LCD-kosketusnäytöllä varustettuun Display Audio -järjestelmään kuuluu myös peruutuskamera dynaamisin opastinviivoin ja Bluetooth-liitäntä. Järjestelmä tukee Apple CarPlayTM ja Android AutoTM -ohjelmia, joten liittämällä matkapuhelimen autoon, saadaan keskinäytölle helppokäyttöisesti musiikki, puhelintoiminnot ja sovellukset, kuten navigointiin sopivat Applen kartat.

8” navigointi-järjestelmä

Täysin uusi Kona electric tarjoaa sujuvat liitettävyyspalvelut ja arkea helpottavaa tekniikkaa. 8” kosketusnäyttö yhdistää 3D-navigoinnin sekä media- ja liitettävyyspalvelut. Hyundain LIVE Services -palvelut ovat käytettävissä 7 vuotta veloituksetta. LIVE Services tarjoaa tietoja reaaliaikaisesta liikenteestä, säästä, nopeusvalvonnasta* ja kiinnostavista poikkeamiskohteista (POI). Järjestelmä tukee myös Apple CarPlayTM ja Android AutoTM -toimintoja, joten musiikki, puhelintoiminnot ja sovellukset saadaan kätevästi keskinäytölle.

 

KRELL – Premium-luokan äänentoistoa

Premium-tasoista äänentoistoa tarjoava KRELL tuottaa ylivoimaisen äänentoiston, joten musiikista nauttiminen on paitsi tyylikästä myös laadukasta.

Langaton matkapuhelinlataus

Langaton matkapuhelinlatausalusta on sijoitettu keskikonsoliin. Sen avulla Qi-standardia tukevan matkapuhelimen lataus on helppoa – eikä vaadi johtoa.

Hyundai SmartSense kokoaa Hyundain edistykselliset kuljettajaa avustavat järjestelmät yhteen. Kona electric ja Hyundai SmartSense tarjoavat yhdessä viimeisimmät aktiivista turvallisuutta edistävät ratkaisut.

Aktiivista turvallisuutta

Kolareita estävän hätäjarrutustoiminnon ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmän avulla Kona electric varoittaa kuljettajaa mahdollisista vaaranpaikoista liikenteessä. Uuden Kona electricin aktiivista turvallisuutta edistäviin järjestelmiin kuuluvat hätäjarrutustoiminto jalankulkijatunnistuksella, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, kaistanvaihtoavustin, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, kaistanpitoavustin, kaukovaloautomatiikka, kuljettajan vireystilan valvonta sekä älykäs nopeusrajoituksen tunnistus (ISLW). Nopeusrajoituksen tunnistus lukee nopeusrajoitusmerkkejä ja esittää tiedot kuljettajalle tuulilasinäytöllä ja mittaristossa.

 

Kaistallapitoavustin (LFA*)

Täysin uuden Kona electicin kaistallapitoavustin pitää auton keskellä omaa ajokaistaa nopeusalueella 0-150 km/h.

LFA = Lane Following Assist

 

Takuu

Mielenrauha vakiovarusteena – Kona electicissä on sama kattava takuu kuin muissakin Hyundain henkilöautoissa: 7 vuotta vuotta ilman kilometrirajoitusta. Hyundain 7 vuoden takuu ilman kilometrirajaa koskee vain niitä Hyundai-ajoneuvoja, jotka alun perin on myynyt valtuutettu Hyundai-jälleenmyyjä loppuasiakkaalle, kuten takuuehdoissa esitetään.
Lisäksi Kona electiricin akun takuu on kahdeksan vuotta tai 200 000 kilometriä, kumpi ensin täyttyy.

7 vuoden takuu myönnetään 1.9.2018 jälkeen Suomessa käyttöönotettuihin vuosimallin 2019 Hyundai-autoihin.

Tutustu takuuehtoihin

Tekniset tiedot

Hyundai Kona electric 64 kWh

Moottorin tyyppi Permanent Magnet
Synchronous Motor (PMSM)
Teho 150 kW
Hevosvoima 204
Vääntö 395 Nm
Akun tyyppi litium-ioni-polymeeriakku
Akun kapasiteetti 64 kWh
Akuston laskennallinen ulosanto teho 170 kW
Energiatiheys 141,3 kWh/kg
Nimellisjännite 356 V
Huippunopeus 167 km/h
Kiihtyvyys 0->100 km/h 7,6 s
Sähkön kulutus 143 Wh/km
Toimintamatka 482 km (WLTP)
Lautausteho 7,2 KW latauksella noin 9 h 35 min
Pikalataus 100 kW noin 54 min
Omamassa 1685-1743 kg
Max. kokonaispaino 2170 kg
Kuormakyky 427-485 kg
Kattokuorma 80 kg
Vetomassa 0 kg
Maavara 158 mm

 

Hyundai Kona electric 39,2 kWh

Moottorin tyyppi Permanent Magnet
Synchronous Motor (PMSM)
Teho 100 kW
Hevosvoima 136
Vääntö 395 Nm
Akun tyyppi litium-ioni-polymeeriakku
Akun kapasiteetti 39,2 kWh
Akuston laskennallinen ulosanto teho 170 kW
Energiatiheys 124,4 kWh/kg
Nimellisjännite 356 V
Huippunopeus 155 km/h
Kiihtyvyys 0->100 km/h 9,7 s
Sähkön kulutus 139 Wh/km
Toimintamatka 312km (WLTP)
Lautausteho 7,2 KW latauksella noin 6 h 10 min
Pikalataus 100 kW noin 54 min
Oma massa 1535-1593 kg
Max. kokonaispaino 2120 kg
Kuormakyky 427-485 kg
Kattokuorma 80 kg
Vetomassa 0 kg
Maavara 158 mm

 


Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi niin lähetämme lisätietoja toimitusaikatauluista, hinnoista, värimalleista jne. heti kun tietoja on saatavilla.

Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia