Lataushybridi vai täyshybridi? Näin suositut hybridiautot eroavat toisistaan

Hyundain tilavat SUV-mallit TUCSON ja SANTA FE ovat tarjolla lataushybridien lisäksi harvinaisempina täyshybrideinä. Pistokkeesta ladattavien hybridiautojen ja niin sanottujen itselataavien täyshybridien suosio on noussut viime vuosina raketin lailla niin Suomessa kuin laajemmin Euroopassa. Täyssähköautojen rinnalla hybridiautojen merkitys autoilun päästövähennyksessä on tärkeä, ja monen autoilijan tarpeisiin hybridi on edelleen täyssähköautoa järkevämpi valinta.

Lue lisää

Hyundai Motorsportin rallitalli siirsi testialueensa Suomeen

Rallin MM-sarjan testisääntöjen perusteella Rally1 -luokan kuljettajat saavat ajaa yhden testipäivän Euroopassa jokaista Euroopassa ajettavaa MM-osakilpailua kohden. Hyundai Motorsportin WRC-talli siirsi testialueensa tämän vuoden ajaksi Saksasta Keski-Suomen Jämsään. Lue jutusta millä perusteilla testialue voidaan hyväksyä.

Lue lisää
Hyundai i20 N Rally 1

Näin Hyundai vastaa maapallon haasteisiin

Hyundai on edelläkävijä päästöttömien ajoneuvojen kehittämisessä, mutta yhtiö innovoi myös kokonaan uusia liikkumismuotoja. Vetyä käyttävillä polttokennoilla on tärkeä rooli vihreään energiaan siirtymisessä.

Lue lisää
Hyundai-osasto IAA 2021 -tapahtumassa

Hyundai Motor Group esittelee uuden monikäyttöisen MobED -robotin

Mobile Eccentric Droid (MobED) -robotilla on neljä itsenäisesti liikuteltavaa pyörää sekä matala tasainen alusta, joka mahdollistaa monipuolisesti erilaisia käyttötarkoituksia. MobED-droidin alusta on suunniteltu vakautta ja ketterää liikkumista vaativiin käyttökohteisiin, ja sitä voi hyödyntää monimutkaisissa ja haastavissa ympäristöissä säädettävän akselivälin sekä joustavan käänneltävyyden ansiosta. Alusta soveltuu niin henkilöiden kuin esineiden kuljetukseen. MobED esitellään globaalisti CES 2022 -messuilla, missä Hyundai esittelee tulevaisuuden visioitaan sekä robotiikkaosaamistaan.

Lue lisää

Autokanta kääntyy kohti nollapäästöjä

EU:n ilmastopaketissa esitetään, että EU:ssa myytävien uusien henkilöautojen tulee olla nollapäästöisiä vuoden 2035 jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaisi, kaikki markkinoille tulevat uudet autot olisivat täyssähkö- tai polttokennoautoja.

Lue lisää

Hyundai Mobility Adventure elävöittää tulevaisuuden liikkumista Robloxin luomassa kuvitteellisessa todellisuudessa

Hyundai Motor Company julkaisee Hyundai Mobility Adventuren, joka on verkkopeliasiantuntija Robloxin rakentama metatodellisuuden eli kuvitteellisen todellisuuden alusta, jossa Hyundai esittelee kehittyneitä tuotteitaan ja tulevaisuuden liikkumisen ratkaisuja. Hyundai Mobility Adventure on yhteinen, useiden eri käyttäjien jakama virtuaalinen tila, jossa käyttäjät voivat tavata ja kommunikoida toistensa kanssa ja kokea Hyundai Motorin liikkumisen visiot internetkäyttäjiä esittävien ja heidän valitsemien avatar-hahmojen sekä -profiilikuvien avulla.

Lue lisää

Hyundai Motor Group esitteli vuoteen 2040 ulottuvan vetyvisionsa Hydrogen Wave -tapahtumassa

Hyundai Motor Group julkisti Hydrogen Vision 2040 -ohjelmansa Hydrogen Wave -verkkotapahtumassa. Hyundain tavoitteena on tehdä vedystä vuoteen 2040 mennessä tutumpaa periaatteella ”kaikille, kaikelle ja kaikkialla”. Maailmanlaajuisessa Hydrogen Wave -tapahtumassa 7.9.2021 esiteltiin Hyundain visio vetyyn perustuvasta liikkuvuudesta ja polttokennojärjestelmistä. Hyundaista tulee ensimmäinen globaali autovalmistaja, joka hyödyntää polttokennojärjestelmää kaikissa hyötyajoneuvomalleissaan vuoteen 2028 mennessä.

• Hydrogen Wave -tapahtumassa julkistettiin polttokennoteknologiaa hyödyntäviä tulevaisuuden tuotteita, kuten itsenäisesti toimivat konttiperävaunut, erittäin suorituskykyisen urheiluauton konsepti sekä polttokennoilla varustetut ajoneuvot avustus- ja pelastustyöhön

• Hyundain uusi, kolmannen sukupolven polttokennojärjestelmä, joka korvaa Nexon nykyisen ratkaisun, esiteltiin kahtena versiona: 100 kW -kennosto 70 prosenttia aiempaa pienempikokoisena ja 200 kW -kennosto kaksinkertaisella tuotolla verrattuna nykyiseen Nexossa käytettävään ratkaisuun

• Ilmastonmuutoksen uhatessa ihmiskuntaa Hyundai pyrkii tarjoamaan tehokkaan ja käytännöllisen ratkaisun uhan torjumiseksi vetyenergian avulla, sanoi Hyundai Motor Groupin hallituksen puheenjohtaja Euisun Chung Hydrogen Wave -tapahtumassa

Lue lisää

IAA Mobility 2021: Hyundai sitoutuu saavuttaman hiilineutraaliuden vuoteen 2045 mennessä

Hyundai Motor julkisti tänään 6.9. alkaneessa IAA Mobility 2021 -tapahtumassa Saksassa sitoutuvansa saavuttaman hiilineutraaliuden vuoteen 2045 mennessä. Hyundain kokonaisvaltainen lähestymistapa keskittyy kolmeen pilariin, jotka ovat puhdas liikkuvuus, seuraavan sukupolven alustat ja vihreä energia. Hyundai lopettaa polttomoottorikäyttöisten ajoneuvojen myynnin Euroopassa vuodesta 2035 alkaen. IAA-tapahtumassa Hyundai esittelee niin paikalla olijoille kuin etänä tapahtumaa seuraaville konsepteja tulevasta täyssähköautosta ja kokonaan sähkötoimisesta robottitaksista sekä taiteellisia näkemyksiä vedyn arvoketjusta.

Lue lisää