Hyundai i20 N Rally 1

Hyundai Motorsport suuntaa päättäväisesti rallin MM-sarjan kolmanteen osakilpailuun Kroatiaan. Kysymyksessä on samalla nykyisten Rally1-autojen ensimmäinen esiintyminen asfalttirallissa.

Hyundai Motorsportin miehistö on Kroatiassa sama kuin kauden kahdessa aiemmassa MM-osakilpailussa. Tulevana viikonloppuna Hyundai i20 N Rally1:llä kilpailevat Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja ja Oliver Solberg/Elliott Edmondson.

Kolmikko valmistautui kilpailuun kolmen päivän ennakkotesteissä. Hyundai Motorsportin virkaa tekevä tallipäällikkö Julien Moncet kertoo, että rallin MM-sarjassa vietetty kahden kuukauden tauko oli tiimille hyödyllinen, koska se antoi aikaa analysoida kahden edellisen rallin tulokset ja rakentaa tulevaa.

Thierry Neuville

– Thierry Neuvillen Ruotsin MM-rallissa saavuttama palkintokorokesijoitus oli meille myönteinen edistysaskel. Olemme onnekkaita saadessamme työskennellä Alzenaussa loistavan tiimin kanssa, joka tekee koko ajan lujasti töitä parantaakseen kokonaispakettiamme. Haluamme jatkuvasti kilpailla palkintokorokkeista ja voitoista. Tavoitteemme Kroatiassa on jatkaa edistyksen tiellä ja saavuttaa Kroatian asfalttiteiltä hyvä tulos.

Ruotsissa kolmanneksi ajanut Neuville muistuttaa, että Kroatian MM-ralli on haastava kilpailu, koska pito erikoiskokeilla on alhainen ja teiden profiili erittäin vaativa.

– Erikoiskokeilla on paljon sokeita kulmia, harjanteita, hyppyjä ja leikkauksia, ja tiet voivat olla melko likaisia ja hyvin kapeita. Viime vuonna meillä oli hyvä tuuri sään kanssa ja olosuhteet olivat melko kuivat, mutta myös melko kylmä. Meillä on monia haasteita uusien autojen kanssa, mutta tunnen oloni erittäin mukavaksi asfaltilla. Edessä on ralli, josta nautin viime vuonna paljon ja odotan sitä innolla.

Ott Tänak

Ott Tänak muistuttaa myös, että edessä on vaativa kilpailu.

– Asfaltti Kroatiassa on hyvin erilainen. Se näyttää hyvältä, mutta pito on erittäin alhainen. Pintamuutokset ja teiden yleiset ominaisuudet tekevät ajamisesta melko haastavaa. Viime vuoden kokemuksen perusteella odotan, että tänä vuonna kilpaileminen on paljon hauskempaa, kun meillä on kokemusta ja tiedämme mitä odottaa.

Hyundain kolmatta autoa ajaa Kroatian MM-rallin ensikertalainen Oliver Solberg.

– Kroatian MM-ralli näytti fantastiselta tapahtumalta viime vuonna. Hieman jännittää mennä sinne ensimmäistä kertaa. Erikoiskokeilla ei ole paljon pitoa, mutta henkilökohtaisesti pidän ajamisesta liukkaalla asfaltilla. Aion kerätä kokemusta, enkä niinkään nostaa omaa vauhtiani. Ajamme ja pidämme hauskaa, ja katsomme mihin se riittää.

Kroatian ralli 2021